Facebook ČSSD BRNO - město Twitter ČSSD BRNO - město

Vítejte na webových stránkách ČSSD Brno!

Najdete zde aktuální informace o našich aktivitách v Brně a kandidátech ČSSD za Brno.

Tisková zpráva: POSLEDNÍ POKUS O ZÁCHRANU VELKÉ CENY V BRNĚ

po 06.05.2019

Máme za to, že pokud by v Brně skončila Velká cena silničních motocyklů, byla by to obrovská škoda a historicky nenapravitelná chyba. Bohužel podstatná část ministrů za hnutí ANO ukázala, že nemá zájem na zachování těchto závodů v České republice.

Souhlasíme s primátorkou JUDr. Markétou Vaňkovou i hejtmanem JUDr. Bohumilem Šimkem, že pokud stát nemá zájem na pořádání Velké ceny v České republice, tak se závod pojede v Brně letos naposledy. Usnesení navržené Ministerstvem pro místní rozvoj, které by znamenalo zachování Velké ceny v Brně podpořili na zasedání vlády všichni přítomní ministři za sociální demokracii a dva ministři z hnutí ANO, za což jim velmi děkujeme. Bohužel většina ministrů za hnutí ANO včetně pana premiéra pro nás nepochopitelně nepodpořila zachování Velké ceny v Brně, což je obrovské zklamání. Zejména neustálý negativní postoj ,,Brňáka‘‘ - bývalého zastupitele města Brna pana ministra Plagy z hnutí ANO - je pro řadu lidí nepochopitelný.

Chceme učinit ještě poslední pokus o záchranu Velké ceny v Brně. Vzhledem k tomu, že ČSSD je na vládní úrovni v koalici s hnutím ANO a má tedy vládní spoluzodpovědnost, dovoluje si tímto ČSSD Brno-město požádat vedení ČSSD, aby o této otázce vyvolalo s hnutím ANO nové jednání na vládní úrovni, na kterém by ČSSD prosadila takové řešení, které umožní pokračování Velké ceny v Brně i v dalších letech.

Zároveň navrhneme na květnovém zasedání Zastupitelstva města Brna usnesení, kterým by přímo Zastupitelstvo města Brna požádalo paní ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou o opětovné předložení jejího původního návrhu k projednání do Vlády a dále aby Zastupitelstvo města Brna vyzvalo premiéra České republiky Andreje Babiše k podpoře tohoto návrhu.

Ing. Oliver Pospíšil

předseda Městské organizace ČSSD Brno–město